lørdag 23. mars 2013

Chilli-tomatsuppe

Idag ble det chilli-tomatsuppe med hjemmelaget kjøttboller og foccatia til middag. Ble veldig fornøyd med oppskriften. Var gjerne litt sterk for de minste, men med en liten dæsj fløte ble alle fornøyd.

Chilli-tomatsuppe

2 løk, finhakket
5 fedd raspet hvitløk
1-2 chilli, finhakket m/ kjøtt og steiner
1 gulrot, i små terninger
Fersk basilikum, hakket
1 ss hvetemel
2 bokser hakket tomater
1 L vann med to terninger grønnsaksbuljong
Salt
Pepper

Varm olivenolje i en kjele. Tilsett løk, hvitløk, gulrot, chilli( smak til, og kjenn etter ka ganen din tåler)og rør til det blir blankt. Rør inn melet. Tilsett tomatene og basilikum. La små koke i minimum 10 min. Har du stavmikser kan du gjerne mose blandingen litt sammen, men litt tygge motstand er bare fint.
Spe med buljongen og la suppen små koke i 5-10 min. Smak til med salt og pepper.

Eg stekte noen enkle kjøttboller å la i skålen før servering, da eg har en mann som er "allergisk" mot å bare spise grønnsaker til middag.
Og med litt nystekkt foccatia ble dette en deilig suppe, en kald lørdagskveld.
Bon appetitt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar